pátek 2. března 2012

Agilia Conference 2012 – 28-30.3. - Úloha produktového managementu a vlastníka produktu v agile – 6 dôvodov prečo sa zúčastniť

Agilia Conference 2012 – Jediná konferencia v Európe o úlohách produktového manažmentu.
Rád by som Vás pozval na druhý ročník Česko Slovenskej konferencie o agilných technikách. Po úspešnom predstavení spôsobu riadenia v Agile sa  chceme v tomto ročníku zamerať na úlohu vlastníka produktu, na techniky produktového manažmentu a taktiež na ich presah do práce vývojových tímov, do spolupráce so zákazníkom, do riadenia inovácií produktu a služieb alebo riadenia kvality. Cieľom konferencie je pozrieť sa z rôznych pohľadov na úlohy s touto rolou spojené, príčiny častého zlyhania a ako ich obísť, získanie nových podnetov a inšpirácie a predovšetkým nové kontakty.

6 dôvodov – prečo sa zúčastniť

Dôvod 1 – Unikátna téma: Rola vlastníka produkt a produktový manažment v Agile
Jurgen Appelo, Nizozemsko, mluví
o Managementu 3.0
A jedným z najväčších problémov pri implementácii, s ktorým sa vývojové tímy stretávajú, je produktový manažment. Nie je to iba problém nedostatočnej skúsenosti s novou profesiou – Vlastník produktu – ktorú sme doteraz nemali. Agilný prístup ukazuje, že pre vytvorenie úspešného produktu je potrebné zladiť požiadavky biznisu a zákazníka a súčasne do hľadania riešenia zapojiť talent vývojárov z tímu. Intenzívna spolupráca týchto záujmových strán je pre úspešnosť výsledku kritická. Rovnako je aj nová, veď doteraz sme takto nikdy nepracovali.
Predpokladám, že v roku 2012 bude táto téma výrazne oscilovať v agilnom svete nakoľko problémy s produktovým manažmentom nie sú čisto Česko-Slovenské, ale globálne. Tesne pred vydaním je aj niekoľko kníh práve s touto problematikou, čo ukazuje na dôležitosť, ktorú jej ľudia venujú.
Maciej Glowa a Crystian Chwalisz, Polsko,
Nokia Siemens Networks
Tohtoročné zameranie konferencie je na úlohu produktového manažmentu v agilnom svete. Čaká nás maratón prednášok, kde sa pozrieme zblízka na úlohu vlastníka produktu, na organizáciu práce tímu vlastníka produktu pri vývoji s viacerými tímami, na techniky pre vytváranie produktovej špecifikácie formou User Stories, na spôsob vytvárania akceptačných kritérií a ich implementáciu pre vývoj, na spoluprácu medzi vývojármi a produktovým vývojom a mnohé ďalšie. Na záver tiež predstavíme novinku vhodnú pre integráciu s produktovým vývojom - techniku TRIZ pre systematické riadenie inovácií a kreatívne riešenie protichodných problémov.

Dôvod 2 - Doplňujúci odborný program
Konferenciu dopĺňa niekoľko workshopov, kde môžu účastníci získať nové skúsenosti pod vedením profesionálneho inštruktora. Workshopy sú v tejto chvíli tri a na príprave ďalších pracujeme.


Jani Kylmaaho, Finsko, Národní
katastrální úřad

Dôvod 3 – Medzinárodné spektrum prezentujúcich z Európy a aj z Ameriky
Podobne ako v minulom ročníku, snažíme sa nájsť ľudí so skúsenosťou z prvej línie zo zahraničia ale aj z Česka a Slovenska. Vlastníci produktov ukážu, ako tvoria svoje produkty, aké k tomu používajú techniky, ako komunikujú so zákazníkmi a vývojovým týmom, ako riadia priority požiadaviek. Uvidíme aj rôzne techniky pre tvorbu zadávacej dokumentácie. Agilní kouči nám ukážu, s akými problémami sa stretávajú pri podpore agilných tímov a ako ich pomáhajú riešiť. Autori publikácií sa podelia o skúsenosti z výskumu. Zväčšili sme počet prednášok ktoré pobežia v dvoch paralelných programoch takže si budete môcť vybrať tému, ktorá Vás zaujíma. Medzi prezentujúcimi bude Robin Dymond, autor pripravovanej publikácie o agilnom vývoji produktu, Vaidas Adomauskas vlastník produktu a manažér produktového týmu alebo Bent Myllerup, prvý kouč agilných techník v Európe.

Dôvod 4 – Česko Slovenský projekt
V projekte Agília sa snažíme prepojiť IT komunitu medzi technologickými centrami v Čechách a na Slovensku. Druhy firiem a zameranie IT sa v Prahe, Brne, Bratislave alebo Košiciach výrazne odlišujú a riešia odlišné problémy. Nakoľko Agile je v prvom rade o spolupráci, snažíme sa konferenciou vytvoriť most medzi firmami, medzi mestami a medzi dvoma krajinami. Brno leží v polovičke cesty z Ašu do Prešova a tak tam majú všetci rovnako ďaleko. Verím, že diverzita účastníkov obohatí diskusie, pomôže účastníkom získať novú inšpiráciu a hlavne nové kontakty na ľudí, ktorí riešia podobné úlohy.

Dôvod 5 – Networking
Dôležitou súčasťou práce odborníkov je aj networking a konferencia je v prvom rade miesto stretávania sa odborníkov so záujmom o danú problematiku. Aby sme uľahčili nadväzné diskusie s prednášajúcimi a zjednodušili nadväzovanie kontaktov a výmenu skúseností medzi ľuďmi z rôznych firiem, rozšírili sme priestor pre networkingové aktivity a pripravili sprievodný program.

Dôvod 6 – Je práve ten Váš
Používate v práci agilné techniky? Stretávate sa s prekážkami a chcete vedieť ako ich riešia ostatní? Príďte sa podeliť s Vašimi skúsenosťami a načerpať novú inšpiráciu! Šiesty dôvod je práve ten Váš!
Publikum - hlavní hala.

Počet miest je obmedzený, preto Vám odporúčame včasnú registráciu. (www.agiliaconference.com)

About author: Michal Vallo helps companies deploy agile techniques and improve performance. He is agile trainer, coach and manager at Aguarra and founding member of Agilia community.

.

Žádné komentáře:

Okomentovat